Little Lake Artemis

Blog αφιερωμένο στην παραμελημένη μικρή "Λίμνη Αρτέμιδας" – © Kostas Kalantzopoulos

Η σχέση του Έλληνα με τα σκουπίδια…

…προφανώς είναι πολύ στενή, αφού τα παίρνει μαζί του ακόμη και στη θάλασσα. Το πρόβλημα είναι ότι κάτι παθαίνει και μετά τα ξεχνά εκεί…

Η παραλία της Λίμνης Αρτέμιδας, είναι μια παραλία αντικειμενικά παραδεισένια. Διάφανα πρασινογάλαζα νερά, με μικρό βάθος και όμορφη αμμουδιά, ότι ακριβώς  θα μπορούσε να ζητήσει κανείς για να απολαύσει τη φύση. Καθώς δε, υπάρχει κάποια απόσταση με τα πλησιέστερα οικήματα, εάν κανείς διαθέτει και λίγη φαντασία μπορεί να νιώσει ότι βρίσκεται σε ένα εξωτικό μέρος

Στην πραγματικότητα, η τοποθεσία θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με εξωτικούς προορισμούς, εάν ο ανθρώπινος παράγον δεν είχε φροντίσει για το αντίθετο.

Από τη μία ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας, που δεν προχωρά σε κάποιο πρόγραμμα τακτικού καθαρισμού της παραλίας (μια φορά την ημέρα τουλάχιστον, τους καλοκαιρινούς μήνες), από την άλλη ο Έλληνας που θεωρεί ότι εκτός από το σαλόνι του σπιτιού του, όλα τα υπόλοιπα μέρη είναι σκουπιδοτενεκές.

Δυστυχώς η έλλειψη παιδείας είναι εμφανέστατη σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Το 2011, η Δημοτική αρχή, προχώρησε σε τοποθέτηση, ομολογουμένως καλαίσθητων, κάδων σκουπιδιών στην παραλία. Ήταν μια σημαντική πρόοδος για την περιοχή. Βέβαια, ο Ελληνάρας, δεν καταλαβαίνει από αυτά… Το πακέτο από τα τσιγάρα θα το αφήσει στην αμμουδιά, για τα αποτσίγαρα δε, ούτε λόγος. Άλλωστε θα λιώσουν (μετά από 800 χρόνια όμως…).

VCI 058

Για κάποιους δε, οι κάδοι είναι μικροί… Φυσικά, δεν θα ήταν δυνατόν να τοποθετηθούν κάδοι 10κυβικών μέτρων στη μέση της παραλίας. Οι κάδοι είναι καλαίσθητοι, όπως είπαμε, αυτό σημαίνει ότι είναι σχετικά μικροί. Αυτό βέβαια δεν έχει σημασία για κάποιους που εξακολουθούν και τοποθετούν σκουπίδια, ακόμη στους ξεχειλισμένους κάδους.

Σε κάθε πολιτισμένη χώρα ο πολίτης γνωρίζει ότι:

Εάν τα σκουπίδια μου δεν χωρούν στον πλησιέστερο κάδο, τότε τα παίρνω μαζί μου μέχρι να βρω έναν κάδο αποριμμάτων που να τα χωρά!

Ούτε δύσκολο είναι ούτε δυσνόητο. Απαιτεί βέβαια ένα ελάχιστο επίπεδο αντίληψης, που προφανώς από πολλούς λείπει.

Η παραλία της Λίμνης Αρτέμιδας, αποτελεί αναπόσταστο τμήμα της ίδιας της Λίμνης. Η πολιτεία, οφείλει να προστατέψει την περιοχή, κατ’ αρχήν φροντίζοντας για τον τακτικό καθαρισμό της και στη συνέχεια διαμορφώνοντας την περιοχή σχετικά, ώστε η πρόσβαση των οχημάτων να μην είναι δυνατή. Αφού δεν υπάρχει η φρόνηση από τους πολίτες, πρέπει να επιβληθεί, ώστε να διατηρηθεί αυτός ο σπάνιας ομορφιάς τόπος.

VCI 057

Δυστυχώς τα οχήματα, ειδικά τις βραδυνές ώρες αποτελούν ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα. Διάφοροι επίδοξοι ραλίστες αποφασίζουν να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους δεξιότητες μέσα στην παραλία.

Είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της ανοησίας που οι κάτοχοι των οχημάτων δεν αναλογίζονται ούτε την, μεγάλη, φθορά των οχημάτων τους από την άμμο…

Ακολουθεί σειρά φωτογραφιών με τα¨ευρήματα” μας στην παραλία της Λίμνης Αρτέμιδας.

Ας σημειωθεί ότι χρειάστηκαν λιγότερα από 10min ώστε να συγκεντρωθεί το υλικό αυτό…

VCI 041

Η στυμμένη λεμονόκουπα…

VCI 040

Το ποτηράκι του καφέ

VCI 039

Τα υπολείματα της φωτιάς

VCI 038

Το καπάκι από το μπουκάλι του νερού

VCI 037

Το πακέτο από τα τσιγάρα

VCI 036

Μπύρα με καλαμάκι

VCI 034

Ίσως το χειρότερο των απορριμμάτων, το αλουμινόχαρτο. Δεν ανακυλώνεται, δεν διαβρώνεται. Θα μείνει εκεί για πάντα!

VCI 032

Το μπουκάλι από το νερό

VCI 031

Το σακουλάκι από τα πατατάκια

VCI 030

Το καλαμάκι

VCI 029

Το πακέτο από τα τσιγάρα

VCI 059

Το κουτάκι από τη μπύρα

VCI 056

Η μαγκιά

VCI 055

Η κινητή τηλεφωνία

VCI 054

Το πλαστικό δοχείο

VCI 053

Σακουλάκι από τα πατατάκια

VCI 052

Το πακέτο από τα τσιγάρα

VCI 048

Το πακέτο από τα τσιγάρα

VCI 046

Το πακέτο από τα τσιγάρα

VCI 045

Το πακέτο από τα τσιγάρα

VCI 044

Η ψησταριά στην παραλία σας…

VCI 043

Ακριβό το αντηλιακό σας, αλλά μάλλον πρέπει να ενημερωθείτε πρώτα για το περιβάλλον…

VCI 042

Leave a comment